A Szent Benedek séta-, és rendezvényhajó –elterjedtebb nevén „csókos”- 2017. július 14-én foglalta el új szolgálati helyét a Balatonfenyvesi Yacht Club kikötőjében.

Az árnyékos, esővédett fedélzet 60 fő kényelmes ültetésére alkalmas fapadokkal és asztalokkal van berendezve. A hajón az utasok komfortérzetét tovább növelik a tágas terek, mosdó, gyermekbiztos rácsozat, halk zene valamint a szalonban található büfé szolgáltatás.

A hajó szalonja régi idők hangulatát idézi. A bordó bársonyborítású ülőhelyek, a stílusban hozzáillő aranyzsinóros függönyök, valamint a kis bár hangulata gyermekek és felnőttek kedvelt tartózkodásihelye, és lehetőséget biztosít frissítő, kávé és ropogtatnivaló vásárlására.

A hajó a farától az orráig körbejárható. A szalonból a kapitányfülkéig vezető folyosón bepillantás nyerhető a zárt motortérbe. Amikor a hajó elhagyja a kikötőt, s már a nyílt vízen ringatózik, a kicsik és nagyok legnagyobb örömére a kapitányi fülkébe invitáljuk az érdeklődőket, hogy egy fénykép erejéig a hajóvezetés élményével gazdagodva még teljesebb legyen a kirándulás.

Életútja: 1982-ben épült a balatonfüredi hajógyárban. Az eredetileg BIOLÓGIA névre keresztelt hajó a Tihanyi Limnológiai Intézet tulajdona volt. A hajóban hidroboilógiai laboratórium volt berendezve. 2003-ban magánkézbe került, személyhajóvá alakították. 2004-ben Siófokon St. Benedek néven, sétahajóként állt munkába. 2017-ben tulajdonosváltás történt, a hajó felújításra került és elhagyva Siófokot Balatonfenyvesen kötött ki.

Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio

Műszaki adatok:

  Vízkiszorítás: 59,5 m3
  1db Rába MAN D 2156 MT6 diesel motor, 147 kW
  Hossz: 19 m
  Szélesség: 5,72 m
  Oldalmagasság: 1,65 m
  Legnagyobb magasság: 5,51 m
  Legnagyobb merülés (üres/terhelt): 0,95 m / 1,05 m
  Legkisebb engedélyezett szabadoldalmagasság: 0,6 m